fbpx

Lipsa sprijinirilor de şanţuri, maluri sau excavații

Protejarea lucrătorilor care lucrează în condiții periculoase sau riscante este o responsabilitate importantă a angajatorilor și a conducătorilor de proiecte. Utilizarea sprijinirilor de maluri este una dintre cele mai importante măsuri de protecție pentru muncitori, deoarece acestea pot preveni prăbușirea malurilor de pământ și pot proteja lucrătorii de eventualele accidente sau decese.

Iată câteva consecințe:

Răniri și decese

În cazul în care un mal de pământ se prăbușește, muncitorii care se află în apropiere pot fi răniți grav sau chiar uciși. De asemenea, există riscul ca prăbușirea să provoace și alte accidente în șantier.

Întârzieri în lucrări

Prăbușirea unui mal de pământ poate duce la întreruperea lucrărilor și la întârzieri semnificative în programul de construcție. Repararea malului și asigurarea siguranței muncitorilor poate necesita timp și resurse considerabile.

Costuri suplimentare

Prăbușirea unui mal de pământ poate duce la costuri suplimentare pentru reparații și măsuri de siguranță, precum și pentru potențiale compensații sau litigii legate de accidente.

Încălcarea regulilor contractuale

Lipsa de sprijiniri de maluri de pământ poate duce la încălcarea regulilor contractuale și poate duce la pierderea contractului sau a altor oportunități de afaceri viitoare.

Suspendarea șantierului:

Autoritățile pot ordona suspendarea șantierului în cazul în care nu sunt luate măsuri adecvate de siguranță, inclusiv instalarea sprijinirilor de maluri de pământ. Poate afecta negativ imaginea companiei.

Procese și litigii

Dacă un accident are loc în urma lipsei sprijinirilor, proprietarul șantierului și/sau antreprenorul ar putea fi acționați în judecată. Pot fi aplicate sancțiuni sau chiar suspendarea temporară a activității desfășurate pe șantier.

Conform normelor de securitate și sănătate în muncă este necesară utilizarea sprijinirilor de șanturi atunci când adâncimea săpăturii depășește 1,25 metri. Cu toate acestea, în unele cazuri, cum ar fi atunci când solul este instabil sau există alte condiții periculoase, este necesar să se utilizeze sprijiniri de șanturi chiar și la adâncimi mai mici. Este important ca angajatorii și lucrătorii să ia în considerare adâncimea, alți factori de risc, tipul solului și condițiile meteorologice, atunci când decid dacă este necesară utilizarea sprijinirilor de șanturi și ce tip de sprijiniri ar fi cele mai potrivite pentru o anumită lucrare.

Beneficii - când sprijinirile sunt puse

Sprijinirile de maluri LTW sunt o soluție eficientă și economică pentru sprijinirea malurilor de pământ în timpul lucrărilor de excavare cu adâncimi de 2-7,5 metri, asigurând în același timp siguranța muncitorilor și a echipamentelor.

În general, este necesară utilizarea sprijinirilor de șanturi atunci când adâncimea săpăturii depășește 1,25 metri, conform normelor de securitate și sănătate în muncă. Cu toate acestea, în unele cazuri, cum ar fi atunci când solul este instabil sau există alte condiții periculoase, este necesar să se utilizeze sprijiniri de șanturi chiar și la adâncimi mai mici.

Protecția lucrătorilor

Acestea oferă o barieră sigură între șant și lucrători, protejându-i astfel de prăbușirea terenului și de orice alte riscuri asociate cu excavarea.

Simplificarea lucrărilor

Sprijinirile pot simplifica lucrările de construcție, reducând timpul și costurile necesare pentru construirea unor structuri de sprijinare mai complexe.

Mobilitate

Cutiile de sprijinire sunt ușor de instalat și de mutat, ceea ce le face o soluție flexibilă pentru diferite tipuri de lucrări de construcție

Flexibilitate

Pot fi folosite în cazul proiectelor municipale de întreținere și reparații de urgență, în cazul proiectelor de utilități (apă, canal, gaz, pozare cablu), pentru instalarea de branșamente la casa, etc… 

Vezi și alte articole

Abonează-te la ultimile noutăți din domeniul construcțiilor edilitare

Te asigurăm că îți protejăm și respectăm intimitatea și nu facem spam.