În lumea modernă, accesul la apă potabilă este esențial pentru bunăstarea comunităților. Cu toate acestea, chiar și cele mai bine întreținute conducte de apă pot suferi defecțiuni neprevăzute. Recent, în Brütten, o avarie a conductei principale de apă a provocat o situație urgentă, fapt pentru care a fost necesară o soluție inovatoare. În acest context de înlocuire conductă de apă cu Terra Jack 125, acest utilaj a devenit eroul momentului, permițând o intervenție rapidă și eficientă pentru a restabili alimentarea cu apă potabilă.

O Soluție Eficientă

Fiecare moment înseamna pierderea de apă și disconfort pentru locuitori. Echipa responsabilă de gestionarea situației a decis să folosească, un utilaj inovator,  de la Terra Ag, un partener indispensabil în astfel de situații critice. 

TERRA-JACK 125 ocupă un loc distinct în peisajul tehnic, situându-se între o foreză pneumatică și un utilaj de foraj orizontal dirijat cu pornire din groapă.  

Acest utilaj are capacitatea de a executa branșamente dirijate la case și subtraversări de drumuri, cu lungimi impresionante de până la 30 de metri.

Canalul de forare poate fi lărgit până la 130 mm. Este ca un utilaj mic de foraj orizontal dirijat cu pornire din groapă însă nu necesită bentonită pentru că dislocă solul ca o cârtiță.

Înlocuire conductă de apă cu Terra Jack 125 în doi pași

S-a început prin săparea gropii de „pornire” în care a fost introdus utilajul. Utilajul împinge prăjina de forare în sol. În capul de forare se află o sondă subțire pentru localizarea forajului pilot. TERRA oferă diferite capete dirijate pentru diferite condiții de sol.

Echipa de execuție a săpat și groapa de „ieșire”, unde a ajus capul de prajinii de foraj, în urma executării forajului pilot. 

Imediat ce capul de forare ajunge în groapa țintă, acesta este înlocuit cu un expandor. Acesta extinde forajul pilot, atunci când este tras înapoi. Simultan este trasă și conducta HDPE. Vechea conductă defectă a fost tăiată și s-a atașat conducta nouă.

Această abordare a eliminat necesitatea săpării șanțurilor pentru înlocuirea conductei, minimizând astfel perturbările în zonă. 

Mai Mult Decât o Reparație

În concluzie, spargerea neașteptată a unei conducte de apă potabilă a necesitat o abordare ingenioasă și rapidă pentru a rezolva problema. TERRA-JACK și-a dovedit utilitatea ca soluție de reparație rapidă și eficientă, readucând furnizarea de apă la normal într-un timp foarte scurt. Această intervenție nu doar că a restabilit alimentarea cu apă, ci a și subliniat importanța adoptării tehnologiei pentru a face față situațiilor de criză în comunități.